KookJij

Kippenstoof uit Italie

Italiaanse comfort-food met pasta-kip-kaas
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippenstoof uit Italie te bereiden

  1. In een pan met dikke bodem de olie verhitten en de uien + knoflook aanfruiten gedurende een minuut of 3 à 4 .
  2. Dan de kip er bij,vde tomaten en de room.vBreng dit aan de kook en laat dit 15 minuten sudderen, zodat de massa enigszins inkookt.
  3. Voeg dan de roomkaas toe en de helft van de mozzarella en blijf net zolang roeren tot de kazen volledig zijn gesmolten.
  4. Voeg dan de spaghetti toe en roer dat om tot er een homogene massa is ontstaan.
  5. Doe  de spaghetti mix in een ovenschaal, bestrooi met de rest van de mozzarella en zet de schaal 30 minuten in de oven.
  6. Verdeel over de borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een houtgelagerde witte wijn. Zelf prefereer ik een droge Kabinett of Spàtlese Riesling.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst