KookJij

Hongaarse Goulashsoep (mijn versie)

Een eenduidig recept van echte Hongaarse goulashsoep bestaat niet. Het is net zo als met erwtensoep in Nederland dat elke familie en elke streek zijn eigen recept heeft. Dit recept is dus mijn eigen versie zoals ik goulashsoep meestal maak. De groenten kunnen nog wel eens ooit een beetje veranderen, dat ligt er soms ook aan wat ik op dat moment in huis heb. Zo gebruik ik ook wel eens ooit champignons, aardappelen prei of knolselderij. En een blik tomatenstukjes in plaats van verse tomaten kan ook heel goed. De rode wijn is ook niet perse nodig, maar maakt het natuurlijk wel lekkerder. Let wel, de paprika en uien en iets van tomaten zijn wel essentiële bestanddelen. TIP: Als je een paar aardappelen in blokjes gesneden gebruikt dan geeft dat automatisch wat binding aan de soep.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hongaarse Goulashsoep (mijn versie) te bereiden

  1. Hak de knoflook fijn, snij de wortel, uien, paprika' s, bleekselderij en tomaten in stukjes, snij het vlees in dobbelstenen.
  2. Verwarm een grote soeppan en bak hierin de spekreepjes met de knoflook.
  3. Voeg eerst het vlees toe daarna het paprika poeder en de karwij zaadjes, goed doorroeren zodat het niet kan aanbranden, daarna de laurier, tijm en marjolein.
  4. Voeg een voor een de groenten toe (tussendoor steeds goed omroeren, begin met de wortel daarna de ui, gevolgd door de paprika, prei de (bleek)selderij en de tomaat, laat dit geheel eventjes stoven.
  5. Voeg dan de wijn en de bouillon toe en laat de soep zachtjes koken totdat de groenten en het vlees gaar zijn.
  6. Voeg als laatste eventueel een bekertje zure room toe of garneer met een lepel zure room op het bord (als je geen liefhebber van zure room bent kan het ook goed zonder).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst