KookJij

Gehakttaart met tandoori en appel

Een heerlijk gehakttaart met tandoori en appel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
  2. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: smulweb
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehakttaart met tandoori en appel te bereiden

Fruit de ui in wat olijfolie goudgeel. De tandoorikruiden en de spaanse peper toevoegen en even meebakken. Gehakt erbij doen en rul bakken. Roer er 2 eetlepels stroop doorheen en laat nog ca. 5 min sudderen.
Lage taartvorm zorgvuldig invetten. (Eventueel bakpapier gebruiken.) De vorm met bladerdeeg bekleden. Overtollige randen afsnijden. Gehaktmengsel op smaak brengen met peper/zout en over de taartbodem verdelen. Klop de dooier door de room en verdeel dit mengsel over het gehakt. Appel schillen en in 8 partjes snijden en het klokhuis verwijderen. Deze partjes met de bolle kant naar boven over het gehakt verdelen. De appel met stroop insmeren. Bak de taart in de 200°C voorverwarmde oven in ca. 30 min goudbruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kesarani

kesarani zegt:
Ik heb het meerdere malen gemaakt en SUPERRRR. Mijn zoon is er helemaal weg van. Morgen ga ik de inhoud ieder geval gebruiken voor flapjes. Ben benieuwd. :)