KookJij

Doperwtenkoekjes

Een heerlijk doperwtenkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vrouw online
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Doperwtenkoekjes te bereiden

Doe de doperwten, het ei, de eierdooier, de bloem en de slagroom in een keukenmachine of blender en pureer alles tot een smeuïg geheel.
Verhit de boter nootbruin in een koekenpan, meng de boter door het gepureerde doperwtenmengsel en breng het beslag op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter.
Het pannenkoekenbeslag giet je nu in de pan, met telkens een eetlepel tegelijk, zodat het beslag enigszins over de bodem uitloopt.
Je kunt waarschijnlijk 3-4 kleine pannenkoekjes tegelijk bakken, afhankelijk van de maat van de pan.
Bak ze goudbruin, keer ze en bak ook de andere kant goudbruin.
Je hebt waarschijnlijk voldoende beslag voor 10-12 pannenkoekjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jankrijger

jankrijger zegt:
Ik was een beetje huiverig toen ik dit bijgerecht op het kerstmenu plaatste, maar het viel me eigenlijk helemaal niet tegen. De koek is prima te bakken en te serveren, het ziet er leuk uit en het smaakt ook best aardig. Geen hoogvlieger, maar je kunt deze zonder risico meeserveren.