Recept
« Terug naar recepten
					
						Doperwtenkoekjes
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Doperwtenkoekjes
Een heerlijk doperwtenkoekjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Groenten
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											4
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									vrouw online
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Doperwtenkoekjes te bereiden
Doe de doperwten, het ei, de eierdooier, de bloem en de slagroom in een keukenmachine of blender en pureer alles tot een smeuïg geheel. 
Verhit de boter nootbruin in een koekenpan, meng de boter door het gepureerde doperwtenmengsel en breng het beslag op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter.
Het pannenkoekenbeslag giet je nu in de pan, met telkens een eetlepel tegelijk, zodat het beslag enigszins over de bodem uitloopt.
Je kunt waarschijnlijk 3-4 kleine pannenkoekjes tegelijk bakken, afhankelijk van de maat van de pan.
Bak ze goudbruin, keer ze en bak ook de andere kant goudbruin.
Je hebt waarschijnlijk voldoende beslag voor 10-12 pannenkoekjes
									Verhit de boter nootbruin in een koekenpan, meng de boter door het gepureerde doperwtenmengsel en breng het beslag op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan met wat olie of boter.
Het pannenkoekenbeslag giet je nu in de pan, met telkens een eetlepel tegelijk, zodat het beslag enigszins over de bodem uitloopt.
Je kunt waarschijnlijk 3-4 kleine pannenkoekjes tegelijk bakken, afhankelijk van de maat van de pan.
Bak ze goudbruin, keer ze en bak ook de andere kant goudbruin.
Je hebt waarschijnlijk voldoende beslag voor 10-12 pannenkoekjes
                    
jankrijger zegt: