KookJij

Recept voor Bloemkool Koeken

Een originele manier om bloemkool te verwerken. Of zoals mijn kleinzoon van 7 jaar zegt: pannenkoeken van bloemkool. Hij kan ze waarderen, dus dan is het de moeite waard om er een recept aan te wagen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Kinderen - Snacks
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Gebruik van de bloemkool alleen de roosjes. Kook die gaar en giet ze af.
  2. Doe ze in de blender met de rest van de ingredienten en draai hiervan een dik beslag. Voeg zo nodig wat lepeltjes slagroom toe als het deeg te dik en te droog dreigt te worden.
  3. Vorm hiervan 8 à 10 platte, niet al te dikke, koeken.
  4. Bak die in een koekenpan met wat olie en boter gaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt hierbij alles drinken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Tanja,
Het recept bevat meel als ongekookt element, net zoals in pannenkoeken. Hoe lang doe je over de gewone pannenkoeken? Welnu, deze groente koeken duren net zo lang als je ze even dik maakt als je pannenkoeken. Anders ietsje langer. Je hoeft alleen de bloem te garen, de groente was al gaar. Een pannenkoek keer je ook om, dus deze apparaten ook.
Je kunt ze ook in de oven bakken, duurt dan ietsje langer.
Jan A.
Tanja Hermens

Tanja Hermens zegt:
Wat een originele manier om groenten te bereiden! Mijn man wil geen broccoli eten maar snoept wel graag. Ik zal deze koeken eens maken met broccoli en dan zeg ik niet dat dit erin zit :P Ik ben nl dol op deze gezonde groente :-) Bloemkool lust hij wel graag. Hoelang duurt dat bakken in de pan ongeveer en moet dat op laag vuur? Hoe kun je zien dat de gaar zijn? En moet je ze een keer omdraaien? Laatste vraag ;-) Kunnen ze ook in de oven gebakken worden?