KookJij

Bloemkool gefrituurd

Een heerlijk bloemkool gefrituurd recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Kookkaravaan. Smaakroute door Marokko. Yassine Nassir e.a.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bloemkool gefrituurd te bereiden

De bloemkoolroosjes in wat water met zout beetgaar koken (of in de magnetron). Niet te zacht laten worden.
Afgieten, in een schaal overdoen en wat af laten koelen.
Maak ondertussen een mengsel van citroensap + 5 el zonnebloemolie + knoflook + peterselie + koriander + paprikapoeder + komijnpoeder + zout + peper.
Giet dit mengsel over de bloemkoolroosjes en meng goed zodat alles bedekt is met het citroenmengsel.
Doe dan bloem in een plastic zakje , bovenkant dichthouden en flink schudden zodat alle roosjes in aanraking zijn geweest met de bloem.
Kluts de eieren los in de hogere schaal. Haal de roosjes uit de plastic zak, de overtollige bloem weggooien.
Doe de roosjes bij de losgeklopte eieren en meng goed. Alle roosjes moeten met ei bedekt zijn.
Ondertussen in een pan of wok een laag zonnebloemolie verhitten. Hierin de bloemkoolroosjes in porties frituren in totaal ong 3 a 4 minuten of tot ze goudbruin zijn.(zie kookverhaal)
Uit laten lekken op keukenpapier en eventueel bestrooien met peterselie en/of koriander.


Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Klik op de foto om te vergroten.
Omdat ik de frituurpan voor iets anders nodig had, heb ik de bloemkoolroosjes in een laagje olie in de wok gefrituurd. Eerst de ene kant, dan omdraaien en de andere kant. Dit ging prima. Wat klaar is onder alufolie warm houden.
Ook lekker als voorgerecht of tapa met een dipsausje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gea

gea zegt:
Ga ik echt binnenkort maken; lijkt me erg lekker:p (Ik doe de roosjes ook even in de plastic zak;);))
hns

hns zegt:
Wat leuk, je doet eer aan de bloemkool!
groeten Hans:);):p:D
flavia

flavia zegt:
Ja, hebben dit gister gegeten. Weer een andere smaak. Het wordt tijd dat ik weer recepten instuur, heb wel veel foto's maar niets gestuurd. Groetjes:):p;)
derbyke

derbyke zegt:
Heerlijk gerechtje Flavia :);):p