KookJij

Blanquette de veau

Een heerlijk blanquette de veau recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Blanquette de veau te bereiden

Doe het kalfsvlees met de bouillon,wortel,ui en kruiden in een grote pan enbreng het tegen de kook aan.Laat het vlees 30 minuten sudderen.Houd het vuur laag.Maak de sjalotten schoon enlaat ze 20 minuten mee sudderen,voeg als laatste de champignons en de wijn toe en laat nog 20 minuten garen.Schep het vlees,de uien en de champignons uit de pan en zeef de bouillon.Kook de bouillon op hoog vuur in to de helft. Klop de creme fraise met de eierdooiers los, vermeng met een paar eetlepels van de warme bouillon en giet terug bij de bouillon.Houd het vuur laag en blijf roeren tot de saus gaat binden,de saus mag absoluut niet koken!Breng op smaak met peper en zout en voeg het vlees met de uitjes weer toe.Lekker met broccoli of boontjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

koos van wieringen

koos van wieringen zegt:
Ook ikke (lettertje vergeten of gewoon 'n lekker anoniempje?)moet eerst goed lezen, voordat zij/hij commentaar op commentaar geeft. 1)er staat wel degelijk fraise 2)uiteraard kalfs- i.p.v. kippenbouillon 3)geen sjalotten maar tafel- of zilveruitjes is traditioneel 4)beetje citroensap is de moeite waard 5)het barst van de taalfouten, hetgeen een lekkere bijsmaak geeft tijdens het eten. Eet smakelijk.
ikke

ikke zegt:
ik vond het recept schitterend en voor je commentaar geeft moet je zelf eerst frans leren want de dame had fraice geschreven gewoon een h vergeten dus had helemaal niets te zien met jouw fraise en bovendien kippebouillon kan je wel gebruiken word trouwens ook in restaurants gedaan want geeft een pittige smaak aan het recept en is iets meer gezouten dus voor je commentaar geeft zorg dat je weet wat je verteld :)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Je mag de champignons niet natmaken (onder water houden) om ze proper te krijgen.
In de plaats van ze in water te koken gebruik je citroensap. Ik denk toch dat het dat is.
robmar

robmar zegt:
Lize,

"Wrijf de champignons droog schoon. Laat ze 5 minuten garen in de helft van het citroensap."
Kan dit eens naderen omschrijven aub
Deweer Rudy

Deweer Rudy zegt:
1) In een kafsbereiding gebruik je géén kippenbouillon.
2)2 eetlepels citroensap toevoegen aan de saus
3) met creme fraise (letterlijk vertaald = aardbeiencreme) bedoel je crème fraîche of slagroom