KookJij

Waterzooi van Noordzeevis (de Vlaamsche Pot)

Bij "de Vlaamsche Pot" in Brugge heb ik voor het eerst deze Waterzooi gegeten en het was heerlijk. Omdat ik het kookboek "Mario`s Vlaamsche Keuken" daar ook heb gekocht kon ik het thuis ook weer maken en ik kan je vertellen het was wéér smullen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mario`s Vlaamse Keuken (Mario Cattoor)/In eigen keuken bereid en gefotografeerd
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Waterzooi van Noordzeevis (de Vlaamsche Pot) te bereiden

  1. - Snijd de filets in niet te kleine stukken en haal ondertussen de achtergebleven graten eruit met een tangetje.
  2. Snijd de ui fijn, snijd de prei in plakken van 1 cm, de bleekselderij in reepjes, en de wortel in plakjes.
  3. Doe alle groenten samen met het kruidentuiltje, de wijn en de visbouillon in een flinke pan en voeg zout & peper toe. Breng het geheel aan de kook.
  4. Voeg na 20 min. de aardappelen toe en laat ze 15 min. lang meekoken.
  5. Verwarm een soepterrine en klop er de eierdooiers in los. Schenk er dan, steeds goed kloppend, de bouillon bij en voeg groenten, aardappelen, vis en room toe.
  6. Verdeel over 4 diepe borden en leg er een plakje citroen op. Werk af met de peterselie.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Stokbrood is hier lekker bij (je kunt dan eventueel de aardappelen weglaten)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst