KookJij

Aubergine Quiche in een Paté Brisée

Paté brisée is een brosse korst - zanddeeg - korstdeeg, dat je voor allerlei recepten kunt gebruiken. Een quiche is een hartige taart van zanddeeg met een hartige roomvulling uit Lotharingen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergine Quiche in een Paté Brisée te bereiden

  1. In een keukenmachine de bloem, boter, zout laten kneden tot een kruimelig deeg. Vervolgens kneed je het water er door en tenslotte werk je de dooier er door.
  2. Kneed het tot een bal, die je enigszins plat slaat. Wikkel dat in wat huishoudfolie en bewaar in de koelkast tot je het nodig hebt.
  3. Het afbakken geschiedt als volgt : Smeer een springvom met boter in en bestuif vervolgens met bloem. Dan verdeel je het deeg in de springvorm in de vorm van een kom (dikke bodem en dunne opstaande randen),.
  4. Smeer de bodem  lichtjes in met Dijon mosterd en bestuif met wat geraspte Parmezaan. Leg er dan een stuk folie in en vul die geheel met bonen of split erwten o.i.d. en schuif in de oven op 200 graden voor 15 minuten. Haal vervolgens uit de oven, verwijder folie en spliterwten, enz en prik veel gaatjes in de bodem met een vork.
  5. Zet dan weer terug in de oven voor 10 minuten en haal er weer uit.
  6. Smeer dan de binnenzijde lichtjes in met eiwit en zet weer terug voor een minut of 5.
  7. Het deeg-gedeelte van de taart is gereed.
  8. De aubergines schillen en het vruchtvlees in brunoise snijden en uitspreiden op een bakblik. Daarna flink zouten en 15 minuten laten staan.
  9. De blokjes aubergine vervolgens afspoelen, uit laten lekken en drogen.
  10. Dan de olijfolie verhitten en de aubergine blokjes bruin bakken daarin.
  11. Vervolgens in een zeef laten uitlekken en bestrooien met vers gemalen zwarte peper.
  12. In de pan met het restant olie van de aubergines de blokjes pancetta uitbakken tot crisp. De spekblokjes laten afkoelen en laten uitlekken en vervolgens klein kneuzen. / cq verkruimelen.
  13. De 3 geklutse eieren en de aubergine bij elkaar voegen met de 375 cc Provencaalse tomatensaus en goed doorroeren.
  14. Dan de peperselie en basilicum er door roeren en vervolgens de room.
  15. Hiermee de de zanddeeg-vorm vullen en het geheel bestrooien met de Parmezaanse kaas.
  16. Dat gaat voorts voor 25 minuten in de oven, die op 185 graden Celsius staat afgestemd.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hierbij smaakt een glas rosé wijn of droge witte wijn prima bij. Biertje zou prima zijn

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst