KookJij

Aspergetaartje met fruits de mer

Een heerlijk aspergetaartje met fruits de mer recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: het aspergeboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aspergetaartje met fruits de mer te bereiden

Stort de bloem op het werkblad, maak er een kuiltje in, giet er het water in, breek het ei en doe het ook in het kuiltje, voeg het zout toe, snij de boter in kleine stukjes en kneed alles tot een deeg en leg het minstens 2 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor tot 200 graden C.
Beboter 4 kleine vlaaivormpjes.
Rol het deeg uit tot een plak van 4 mm dik en bekleed de vormpjes met het deeg.
Prik er met een vork gaatjes in en vul de vormpjs met harde erwten of bonen.
Zet de vormpjes op een bakplaat en schuif ze in de oven.
Controleer na 12 min. of de taartbodempjes gaar zijn.
Haal de taartbodempjes uit de oven en laat ze afkoelen.
Schil de asperges en gaar ze volgens het basisrecept.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
Pers de citroen uit en zeef het sap.
Spoel de tuinkruiden af, rits de blaadjes van de steeltjes, dep ze droog en hak de blaadjes zeer fijn.
Vermeng de olie met de wijn-azijn, roer er de fijngehakte tuinkruiden door en breng de dressing op smaak met wat citroensap, mosterd, versgemalen peper en zot.
Snij de asperges in schuine stukjes van ongeveer 2 cm.
Doe d fruits de mer in een beslagkom en meng er de stukjes asperges door.
vul de taartjes met het mengsel en lepel er de tuinkruidendressing door.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst