Recept
« Terug naar recepten
					
						Warm Roggebroodtaart met Roquefort en Roquefortsau
						PT70M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Warm Roggebroodtaart met Roquefort en Roquefortsau
Een heerlijk warm roggebroodtaart met roquefort en roquefortsau recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 70 min
								
								
									Personen:
									12 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Nagerechten - Warm
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									eigen kookclub
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Warm Roggebroodtaart met Roquefort en Roquefortsau te bereiden
Breek het roggebrood in stukken en maal ze fijn in een foodprocessor, laat de machine draaien tot zich een bal vormt. Kneed de boter en de bloem door het roggedeeg, vorm een bal van het deeg en laat deze in folie ca. 30 min. rusten in de koelkast.
Beboter intussen een springvorm en maak de vulling: Gebruik 2/3 Roquefort (1/3 deel is voor de saus) en de zachte geitenkaas en meng door elkaar.
Doe de room en het kaasmengsel in een steelpan en verhit het geheel al roerende op een laagvuur, tot de kaas volledig is gesmolten. Laat het kaasmengsel niet heter worden dan nodig is om de kaas te doen smelten.
Neem de pan van het vuur en laat de inhoud tot lauw afkoelen.
Roer de eieren en de eidooiers één voor één door het kaasmengsel.
Rol het roggedeeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een ronde plak van ca. 5 mm. dik en bekleed hiermee de bodem en de springvorm.
Verwarm de oven voor op 150 ºC.
Giet het kaasmengsel in de vorm en bak de taart ca. 40 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaasvulling stevig is en de bovenkant lichtbruin begint te kleuren.
Laat de taart afkoelen en zet deze tot gebruik in de koelkast.
De saus:
Wrijf de overgebleven Roquefort door een zeef en klop er lepel voor lepel de yoghurt door.
Verwijder de rand van de springvorm en snij de taart in 12 punten. Verwarm de taartpunten ca. 5 minuten in een op 160 ºC voorverwarmde oven. De taart moet warm zijn, maar mag niet te heet worden.
 
Serveren:
Leg op elk bord een taartpunt en schep er een beetje saus naast. Garneer het geheel met blaadjes frisee, de kerveltakjes en de kerstomaatjes.
									Beboter intussen een springvorm en maak de vulling: Gebruik 2/3 Roquefort (1/3 deel is voor de saus) en de zachte geitenkaas en meng door elkaar.
Doe de room en het kaasmengsel in een steelpan en verhit het geheel al roerende op een laagvuur, tot de kaas volledig is gesmolten. Laat het kaasmengsel niet heter worden dan nodig is om de kaas te doen smelten.
Neem de pan van het vuur en laat de inhoud tot lauw afkoelen.
Roer de eieren en de eidooiers één voor één door het kaasmengsel.
Rol het roggedeeg op een met bloem bestoven ondergrond uit tot een ronde plak van ca. 5 mm. dik en bekleed hiermee de bodem en de springvorm.
Verwarm de oven voor op 150 ºC.
Giet het kaasmengsel in de vorm en bak de taart ca. 40 min. in de voorverwarmde oven, tot de kaasvulling stevig is en de bovenkant lichtbruin begint te kleuren.
Laat de taart afkoelen en zet deze tot gebruik in de koelkast.
De saus:
Wrijf de overgebleven Roquefort door een zeef en klop er lepel voor lepel de yoghurt door.
Verwijder de rand van de springvorm en snij de taart in 12 punten. Verwarm de taartpunten ca. 5 minuten in een op 160 ºC voorverwarmde oven. De taart moet warm zijn, maar mag niet te heet worden.
Serveren:
Leg op elk bord een taartpunt en schep er een beetje saus naast. Garneer het geheel met blaadjes frisee, de kerveltakjes en de kerstomaatjes.
 
                    





 
					