KookJij

Vispannetje in de magnetron

Een heerlijk vispannetje in de magnetron recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vispannetje in de magnetron te bereiden

Snijd de paprika's en de sjalotjes aan stukjes.
Leg onderin de ovenschaal de krieltjes, besprenkel die (niet teveel) met olijfolie.
Strooi er een snufje zout en paprikapoeder over.
Leg daarover de stukjes paprika en sjalotjes, bestrooi deze met Italiaanse kruiden.
Verdeel daar boven op de gemarineerde stukjes vis.
Dek de schaal af met magnetronfolie of huishoudfolie waar je met een vork gaatjes in hebt geprikt.
Zet het 8 minuten op 750 watt vermogen in de magnetron. Zet er een kopje water bij om de vis niet droog te laten worden.
En klaar is je vispannetje.

Mijn kookverhaal (Yvonne Oude Rengerink)

Ik heb het vandaag zelf bedacht.
Het is heerlijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ans

ans zegt:
Erg lekker.
Yvonne

Yvonne zegt:
Je kunt het gerecht ook 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden garen, maar dan moet je de paprika en ui even 5 minuten aanbakken in olijfolie voordat je het in de ovenschaal doet. Ik koop mijn vis gemarineerd bij de visboer maar je kunt het ook zelf marineren in olijfolie en kruiden.
2 eetl. olijfolie, sap van een halve citroen, 1 teen knoflook 1 theelepel paprikapoeder en een eetlepel gedroogde oregano
Dit min. 30 minuten en max. anderhalf uur marineren.
Hopende je hiermee geholpen te hebben.
ger2

ger2 zegt:
Een soortgelijk gerecht maak ik klaar in de oven op grill stand. Niet voorverwarmd, temperatuur 180 dicht onder de grill en vanaf koud 10 minuten. Ovendeur een klein stukje open. Is het nog niet gaar genoeg, gewoon een minuutje erbij.
Martha

Martha zegt:
Kan dit niet in de oven ?
En op hoeveel gr dan ?
Groetjes martha.
liske

liske zegt:
Waarmee marineer je de vis? Of heb je die zo gekocht?