KookJij

Vijgen/sinaasappel chutney

Verse vijgen kun je best een tijdje in de koelkast bewaren maar natuurlijk ook weer niet onbeperkt. Mij overkomt het nog wel eens dat ik teveel tegelijk koop als ik ze toevallig tegenkom. Dit komt natuurlijk ook weer omdat ze normaal gesproken nogal moeilijk verkrijgbaar zijn en meestal peperduur. Zo had ik dus deze keer nog enkele vijgen liggen die nog overgebleven waren en die echt nodig verwerkt moesten worden of anders was het TE laat. Ik heb er een heerlijke chutney mee gemaakt zodat ik er later nog profijt van heb. Het is namelijk heerlijk bij een kaasplankje, bij wild, paté en in sauzen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Vijgen/sinaasappel chutney te bereiden

  1. Zorg dat de potjes brandschoon zijn, was de vijgen en snijd ze in kleine stukjes, pel de sinaasappel en haal het vruchtvlees tussen de vliesjes uit, snijd de sjalot fijn, hak de noten grof.
  2. Verwarm de olijfolie en fruit hierin de sjalot.
  3. Voeg de fijngesneden vijgen en sinaasappel toe en verwarm dit goed.
  4. Voeg de Edik (azijn/port) toe.
  5. Maak op smaak met het piment, peper en zout.
  6. Voeg de gelei suiker toe en laat het geheel iets inkoken (20 minuten).
  7. Schep de noten erdoorheen en haal de pan van het vuur.
  8. Doe de chutney heet in de potjes en draai het deksel goed dicht, zet het potje op zijn kop en laat het 15 minuten zo staan, daarna draai je ze om en laat het verder afkoelen.
  9. Bewaar de potjes bij voorkeur op een koele en donkere plek, geopende potjes in de koelkast. Ongeopend is dit ongeveer een half jaar houdbaar, geopend in de koelkast ongeveer 3 weken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst