KookJij

Uienringen Gefrituurd II

Lekker voor bij de borrel.Oorspronkelijk is dit een Asjkenazisch joods recept.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
  2. > Hapjes - Warm
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Israël
Keuken: Joodse
Bron: Vriendin in het Antwerpse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Uienringen Gefrituurd II te bereiden

  1. Snij ringen van een cm dikte van de uien en gebruik alleen de grote(re) ringen.
  2. Doe 1 kopje meel in een kom en gooi daarin de uienringen en zorg er voor dat ze goed met meel worden bedekt en laat ze daarin een 30 minuten drogen.
  3. In een andere kom de rest van de bloem, de maizena, de kruiden poeders, de suiker en het zout goed mengen.
  4. In een derde kom de natte bestanddelen mengen met elkaar en het ei.
  5. Dan beetje voor beetje het bloem-maizena mengsel werken door het natte mengsel en draai hier een mooi beslag van.
  6. Haal de gebloemde uienringen door het beslag, laat uit druipen en beetje voor beetje de uienringen frituren in de op temperatuur gekomen olie (± 175 graden Celsius). Door telkens maar een paar uienringen tegelijk te frituren houd je de olie redelijk op temperatuur.De uiringen gedurende 3 à 4 minuten frituren, dan zijn ze meestal wel goed.
  7. Houd ze warm op de roosters boven de bakplaten in een oven die op 50 graden Celsius staat.
  8. Strooi vlak voor het opdienen er nog wat zeezout over.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dit gaat altijd goed met elk soort van borrel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Kijk, kijk! Ken dit recept en het is lékkerrrrrr!
Nu koop ik paprika en naturel sticks en een pak ongezouten pinda's .
Olie in de wadjan, de sticks en de pinda erbij, strooi kwistig met knoflookpoeder en dan alsmaar omscheppend verwarmen en op het laatst de uienringen toevoegen en een klein schepje suiker en evt cayennepeper. Vuur meteen uit ,laten afkoelen op een grote schaal en dan lekker snoepen als snackje of erbij presenteren bij de rijsttafel. Mmmmmm