KookJij

Timbaal van kwark, abrikozencompote met vanille en kardemom

Een heerlijk timbaal van kwark, abrikozencompote met vanille en kardemom recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Delhaize
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Timbaal van kwark, abrikozencompote met vanille en kardemom te bereiden

Week de gelatine in koud water.
Klop de roomkaas op met de rietsuiker.
Verwarm de melk met de citroenrasp. Laat de gelatineblaadjes smelten in de warme maar niet kokende melk. Laat afkoelen.
Meng de melk met de kaas. Voeg het citroensap toe.
Schep voorzichtig 1/3 van het opgeklopte eiwit onder de kwark. Doe er daarna de rest van het eiwit bij.
Wrijf de timbaalvormen in met olie of leg er plasticfolie in. Giet het mengsel erin. Laat opstijven in de koelkast gedurende 4 uur.
Abrikozencompote: laat de abrikozen 5 minuten zachtjes stoven in 5 cl water met rietsuiker, vanille en kardemom. Zet opzij.
Zet de vormpjes omgekeerd op de borden zodat de pudding eruit valt. Schep de abrikozencompote eromheen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
:):p
fijnproever

fijnproever zegt:
;):):)
mia7

mia7 zegt:
mmmmmmmmmmmmmm,lekker:p:p:p:p:)