KookJij

thaise biefstuksalade

Een heerlijk thaise biefstuksalade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Salades
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: thaise schoonzus
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe thaise biefstuksalade te bereiden

Bak de biefstukjes zonder peper en zout in de koekenpan medium. Ongeveer beide kanten 2 min. Laat het vlees uit de pan 15 min rusten.
Pak een schaal en doe daar de vissaus, knoflook, suiker, chilipeper en de citroensap in en roer dit goed door elkaar.
Snijd het vlees in stukjes van 1,5 cm. en doe het in de schaal. Alles goed doorroeren. Laat dit ongeveer 10 min. staan.

Pak een ondiepe schaal en bekleed deze met fijngesneden iceberg sla en vedeel de halve cherrytomaatjes om de rand. Kan ook stukjes komkommer erbij.
Schep het vlees in het midden en maak af met de fijngesneden bosuitjes.
Heerlijk met gekookte rijst!

Mijn kookverhaal (marijke nieuwdorp)

Een overheerlijk recept wanneer je wat pittiger wilt eten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

miep

miep zegt:
heerlijk recept!!
lekker pittig en zalig als vervanger van de warme maaltijd....heb je nog meer van die lekkere thaise recepten?
ik kan haast niet wachten....

groetjes, miep
Dorry

Dorry zegt:
Heerlijk maak ik van het weekend.
sylviadew

sylviadew zegt:
Kan zo in een Montignac dieet, moet wel de suiker eruit;)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Een recept naar mijn hart!!:p:D