KookJij

Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst.

Lekker een portie meer maken , invriezen en dan..... weinig werk na een vermoeiende , maar heel leuke oma oppasdag. Dit recept was beschreven voor 2 personen. Ik heb het voor 4 personen aangepast.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Thais gestoofd rundvlees met broccoli en rijst. te bereiden

  1.  Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin. 
  2. Bak de knoflook, de sereh, de gember en de pepertjes kort mee.
  3. Giet er de ketjap, de vissaus en 200 ml kokend water bij. Breng alles aan de kook en doe een deksel op de pan.
  4. Stoof het vlees in 2-3  uur gaar. Kook de (zilvervlies)rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  6. Kook de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten gaar. Verwijder de serehstengel uit het vlees. Geef de rijst en de broccoli er bij.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Uiteraard kies je andere groente i.p.v broccoli, als je dat lekkerder vindt.
Of je stooft groente naar keuze mee, zoals winterpeen ui en paprika. Ik heb een blokje runderbouillon met minder zout toegevoegd aan het stoofvlees.

TIP Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt.
Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine
porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de
diepvries.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst