KookJij

Stevige maaltijdsoep

Een lekker voedzame soep, lijkt op tomatensoep. Dit recept heb ik dus afgeleid van tomatensoep maar dan met wat extra ingredienten. Het trekken van de bouillon staat niet bij de bereidingstijd!
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stevige maaltijdsoep te bereiden

  1. Zet een grote soeppan met water op.
  2. Voeg de runderschenkel, 2 bouillonblokjes, een halve winterwortel in stukken, 1 stengel grof gehakte selderij en peper en cayennepeper en de laurierblaadjes toe.
  3. Snij 1 ui grof met schil en doe erbij samen met 1 teen gehakte knoflook.
  4. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur gelijk laag en laat 4 uur trekken.
  5. Zeef de bouillon en haal het vlees eruit (ik zelf eet dit vlees niet maar de liefhebber kan het fijnsnijden voor later gebruik).
  6. Laat de boullion indien nodig inkoken tot ongeveer 3 liter.
  7. Intussen de romatomaten in 4 snijden (het vel en al laat ik zitten, de soep word gepureert en gewone tomaten eten we ook in zn geheel op!)
  8. De overige uien schoonmaken en in stukken snijden.
  9. De knoflook in plakjes snijden.
  10. De aardappels schillen en in blokjes snijden.
  11. De bleekselderij in stukjes snijden.
  12. de wortel schoonmaken en in blokjes snijden.
  13. De uien met de knoflook en de tomatenpuree even kort in de (lege) soeppan aanfruiten.
  14. De tomaten erbij doen en blijven roeren tot ze wat zachter worden.
  15. De aardappel, selderij en wortel erbij doen en even kort meebakken.
  16. De bouillon erbij schenken en alles aan de kook brengen.
  17. Buiten het gehakt en de vermecellie alles erbij doen. (kruiden naar smaak, je kan achteraf altijd nog bijkruiden)
  18. Met de deksel op de pan ongeveer een half uurtje laten pruttelen, af en toe goed roeren.
  19. Intussen het gehakt kruiden met peper, zout en oregano en er balletjes van draaien.
  20. Als de aardappel en wortel gaar zijn de soep met de staafmixer goed pureren.
  21. Proeven en eventueel bijkruiden.
  22. De balletjes erbij doen en eventueel de vermecellie.
  23. Serveren met vers brood na smaak.
  24. Als laatste bestrooien met fijngehakte bladselderij.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Het is lekker, vult goed en is voedzaam dus staat dit geregeld op tafel!
Ook lekker met kaas/uien brood erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst