KookJij

Spitskoolsalade met appel en studentenhaver

Een easy peasy recept voor op de camping, op vakantie of gewoon als je niet veel ingrediënten tot je beschikking hebt. Bij een picknick, bij de bbq of gewoon als bijgerecht. De walnotenolie is heel goed te vervangen door olijfolie, de appelazijn door witte wijnazijn en de studentenhaver door gemengde noten en rozijnen. TIP: Je kunt deze salade nog heel goed uitbreiden door (witte) druiven en kleine kaasblokjes toe te voegen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Spitskoolsalade met appel en studentenhaver te bereiden

  1. Snij (of schaaf) de spitskool zo dun mogelijk en doe deze in een kom.
  2. Snij de appels in blokjes(schil eraan, klokhuis eruit) en voeg deze toe aan de spitskool.
  3. Voeg de studentenhaver toe.
  4. Maak de dressing en meng deze door de salade.
  5. Laat de salade een paar uur in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen inwerken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst