KookJij

Speltlasagne met groenten en geitenkaas

Een heerlijk speltlasagne met groenten en geitenkaas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Colruyt
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speltlasagne met groenten en geitenkaas te bereiden

Neem een diepe ovenschotel waar 3 vellen lasagne naast elkaar kunnen liggen en vet in met 1 eetl. olijfolie. Leg de lasagnevellen in een schaal water.
Snipper de uien fijn. Snij de courgettes in dunne plakjes.
Meng de geitenkaas met 2 dl sojamelk en het paprikapoeder.
Roer de natuurbuchette glad met de zure room en 1 dl sojamelk.



Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de uien 5 min. op een zacht vuur. Voeg de courgette en de tijm toe en bak nog 15 min. op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
Voeg de doperwtjes toe en warm ± 5 min. mee, tot ze ontdooid zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Leg 3 lasagnevellen op de bodem van de ovenschaal en bedek met de helft van de geitenkaassojamelkmengeling. Verdeel de helft van de groenten over de kaas.
Dek af met 3 lasagnevellen en verdeel de rest van de geitenkaas-sojamelkmengeling erover. Schep de rest van de groenten op de kaas. Dek af met 3 vellen lasagne en verdeel de natuurbuchette erover. Bestrooi eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne ±. 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot hij gaar en goudbruin is. Zet naar wens nog even onder de grill.



Laat de lasagne 5 à 10 min. rusten voor u hem opdient.
Serveer met een groen slaatje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst