KookJij

Soep van witte kool en zijn garnituren

Een heerlijk soep van witte kool en zijn garnituren recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep van witte kool en zijn garnituren te bereiden

Snij de wiite kool in de helft, een deel grof snijden de andere helft zeer fijn snijden met de mandoline.
Aardappels in blokjes snijden.
Wortel zeer fijn snijden met de mandoline.
Look in fijne schijfjes snijden.
Hesp in fijne slierten snijden.
Stoof de grof gesneden kool , ajuin, look en wortelen aan in een beetje boter.
Voeg de bouillon toe en laat op een zacht vuur sudderen vervolgens de soep mixen.
Laat de soep opkoken, voeg de fijn gesneden wiite kool, wortel en hesp toe. Laat een tien tal min zachtjes verder sudderen.
Serveer de soep zeer warm en werk af.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Beste Bep, hesp is voor de Belgen, voor Nederlanders ham.
Mandoline even googlen is een keukenaparaat die je normaal niet kunt missen in de keuken. Zie mij geen groenten snijden op een muziek instrument. Vriendelijke groetjes van ons 3tjes :);):p
bep

bep zegt:
Wat is hesp, en een mandoline is toch een muziek instrument?
derbyke

derbyke zegt:
Gea, het oog wil ook wat. Met de mosterd op de rand van het bord kon je regelmatig onder de soep roeren, eerlijk gezegd was een geslaagde witte kool soep. Fijn weekend van ons 3tjes :);):p
gea

gea zegt:
Hilde, wat een plaatje!!!:):):)