KookJij

saté saus

Een heerlijk saté saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe saté saus te bereiden

Ketjap en het water in een pan doen en aan de kook brengen. Vuur klein zetten nu de uitgeperste teentjes knoflook toevoegen,de sambal, het citoensap de goeladjawa even zachtjes laten doorkoken.en het vuur weer klein zetten.Nu doe je lepel voor lepel de pindakaas toevoegen,goed blijven roeren met een garde en als je vind dat de saus dik genoeg is draai je het vuur uit.Even proeven en eventueel nog wat sambal of suiker toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lia olthof

lia olthof zegt:
Iemand van een patatkraam zei mij jaren geleden ,dat men de lekkerst sate saus kan maken met pindakaas van Albert Hein .De Goede man heeft gelijk !
superkokkie

superkokkie zegt:
wat reepjes fijn gesneden rode peper in de saus geeft hem de smaak
stephanie

stephanie zegt:
ik heb een vraagje ik moet voor school weten hoeveel E-aanduiding? maar ik wou nog wel deze week andwoord voor woensdag als het kan.
mvg Stephanie
Anoniem

Anoniem zegt:
Ik moet je een grappig verhaal vertellen, mijn zusje en ik gingen satésaus maken en alles vloog door de hele keuken heen! Haha, het was heel grappig maar we moesten wel veel schoonmaken!;)

Groetjes!
tbone

tbone zegt:
euroshopper pindakaas kun je ook niet gebruiken want er zit meel in dan ziet de saus er vreemd uit
Superkokkie

Superkokkie zegt:
Voor de smaak van de saus voeg ik reepjes vers gesneden rode peper toe,wordt de sateaus voller van smaak,voor kleur kan je wat tomaten ketchup toevoegen!Sate saus is voor ieder anders de een wil heet,de ander wil zoetig!
Bert Linzell

Bert Linzell zegt:
Hoeveel Ketjap?? Wat is de r dl???
noelle

noelle zegt:
Ja je kunt satésaus invriezen.
heel makkelijk. Maar het is niet zoveel werk. is zo gedaan en je hebt ineens genoeg.;)
paatje

paatje zegt:
Reactie van: gast @ 12 Sep 06 10:49
Als je toch een pot gaat kopen hoef je hem niet in te vriezen, ga je gewoon weer een nieuwe kopen:p
gast

gast zegt:
je kunt zo goed een pot satesaus kopen en opwarmen in de magnetron.wat een werk voor z'n beetje.ps kun je de satesaus invriezen???ik weet het dus ik vraag het aan jouw.