KookJij

Sajoer Toemis Taugé

Zie recept Piendang Kering
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sajoer Toemis Taugé te bereiden

  1. Maak een boemboe van ui, knoflook, laos, Badjak, trassie, suiker, zout, citroensap en reuzel in keukenblender.
  2. Fruit dit aan in 2 eetlepels hete rijstolie en roer dit goed om tot de geuren vrijkomen.
  3. Giet er de santen bij en de garnalenbouillon en breng aan de kook.
  4. Doe dan alle groentes er bij en roer een paar minuten om. De groentes moeten wel hun "bite" houden.
  5. Geef er rijst bij en een "droog" gekookt vleesgerecht (bv rendang) en wat droge gerechtjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hierbij drink je thee, bier of een niet al te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst