KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Rode wijn-saus

Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Laat de bouillon en de wijn samen tot de helft inkoken. Smelt de boter en bak daarin de bloem al roerend bruin. Giet al kloppend en in een klein straaltje het ingekookte vocht erbij en blijf roeren tot de saus gebonden is. Laat de saus nog 10 min. zachtjes doorkoken. Voeg de peper toe.
Lekker bij vlees, wild en gevogelte.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Eric

zegt:
Lekker bij lamshaasjes. Ik doe er dan wel tijm bij voor het mediterraanse karakter.
Mateo

zegt:
Lekker, doe ik bij de beenham :):p
Steyn

zegt:
Lijkt me lekker:):p
peter van horssen

zegt:
Ga zeker de wijnsaus proberen met pasta en runderreepjes.
fred

zegt:
Ik heb in plaats van rode wijn gluhwijn gebruikt en op het laatst een beetje rode wijn en een halve tl. suiker, heerlijk.
chrissy

zegt:
Moet je het vocht niet eerst af laten koelen voor dat je het bij de roux giet ?
Stefanie

zegt:
Vanavond hebben we de rode wijn saus gemaakt. Erg lekker!!
djmagich

zegt:
Deze saus is heerlijk! Gisteren bij de Rollade gehad! JamJam! Zeker een aanrader. Had een wat zoetere wijn gebruikt, en een dag eerder gemaakt. Maar smaakte prima! Zeker voor herhaling vatbaar! Ik had trouwens Groente bouillon gebruikt.
Henk

zegt:
Hallo Evelyn, het lekkerste is om de saus direct te serveren. Later vind ik hem wat zuriger worden. succes!
Evelyn

zegt:
Kun je de saus ook bijv. overdag maken en'savonds opdienen of is het beter om meteen te serveren?