NOOT:Als er geen verse garnalen zijn,maar alleen voorgekookte,dan gaan de gepelde garnalen er pas op het laatst in.
NOOT:In plaats van garnalen kunnen we ook stukjes stevige vis gebruiken en/of coquilles St.Jacques
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Risotto met Garnaal en Sinaasappel
						PT50M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Risotto met Garnaal en Sinaasappel
Een heerlijk risotto met garnaal en sinaasappel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 50 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Rijst
 - > Snacks - Warm
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Italiaanse kennis van de familie.
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Risotto met Garnaal en Sinaasappel te bereiden
 *Zet alles klaar voor gebruik :
--->Pan met daarin de olijfolie
--->de rijst,de uien,de knoflook,de garnalen,de sinaasappel
zeste in julienne en geblancheerd,de verse sinaasappel
jus,de stukjes sinaasappel,de boter in 2 gelijke porties,zout,peper
*Verhit de olie in de pan met dikke bodem en fruit hierin de uien en de knoflook tot ze bijna gaan verkleuren,maar in ieder geval doorschijnend zijn.Dan doen we de garnalen er bij en laten die onder voortdurend roeren gedurende een minuutje of 7 à 8 meefruiten.
*Nu halen we uien-garnalen mix uit de pan met een schuimspaan en we zetten dat even apart.
*We doen dan een van de 2 porties boter bij de rest olie in de pan en verhitten die goed.We doen de rijst er in en laten die onder VOORTDUREND roeren gedurende 10 minuten
aanfruiten,tot de korrels allemaal doorschijnend zijn en met met omgeven.
*De warme wijn gaat er nu bij en we blijven roeren tot de wijn geheel weg is (verdampt en opgenomen).
*We herhalen dit met de sinaasappel jus en als die weg is dan gaat het uien-garnalen mengsel weet terug in de pan.
*Denk er aan :BLIJF ROEREN
*Nu voegen we de gloeiend hete bouillon toe pollepel voor pollepel.Pas nieuw toevoegen als oud is opgenomen.
*We gaan net zolang door tot de rijst beet-gaar is (dus niet tot een kleffe weke massa is ontstaan;in dat geval maak ik wel een recept voor rijstepap!).
*De pan gaat nu van het vuur en de zeste wordt door de rijst geroerd,daarna de boter en de stukjes sinaasappel.
*We laten de pan nu even staan (desnoods in een oven van 70 graden Celsius) met het deksel er op en na 10 minuutjes is de rijst klaar om te worden opgediend,afgewerkt met flink peper en eventueel bestrooid met een beetje gehakte mint,koriander en basilicum
*We verhitten de olie in de pan
										--->Pan met daarin de olijfolie
--->de rijst,de uien,de knoflook,de garnalen,de sinaasappel
zeste in julienne en geblancheerd,de verse sinaasappel
jus,de stukjes sinaasappel,de boter in 2 gelijke porties,zout,peper
*Verhit de olie in de pan met dikke bodem en fruit hierin de uien en de knoflook tot ze bijna gaan verkleuren,maar in ieder geval doorschijnend zijn.Dan doen we de garnalen er bij en laten die onder voortdurend roeren gedurende een minuutje of 7 à 8 meefruiten.
*Nu halen we uien-garnalen mix uit de pan met een schuimspaan en we zetten dat even apart.
*We doen dan een van de 2 porties boter bij de rest olie in de pan en verhitten die goed.We doen de rijst er in en laten die onder VOORTDUREND roeren gedurende 10 minuten
aanfruiten,tot de korrels allemaal doorschijnend zijn en met met omgeven.
*De warme wijn gaat er nu bij en we blijven roeren tot de wijn geheel weg is (verdampt en opgenomen).
*We herhalen dit met de sinaasappel jus en als die weg is dan gaat het uien-garnalen mengsel weet terug in de pan.
*Denk er aan :BLIJF ROEREN
*Nu voegen we de gloeiend hete bouillon toe pollepel voor pollepel.Pas nieuw toevoegen als oud is opgenomen.
*We gaan net zolang door tot de rijst beet-gaar is (dus niet tot een kleffe weke massa is ontstaan;in dat geval maak ik wel een recept voor rijstepap!).
*De pan gaat nu van het vuur en de zeste wordt door de rijst geroerd,daarna de boter en de stukjes sinaasappel.
*We laten de pan nu even staan (desnoods in een oven van 70 graden Celsius) met het deksel er op en na 10 minuutjes is de rijst klaar om te worden opgediend,afgewerkt met flink peper en eventueel bestrooid met een beetje gehakte mint,koriander en basilicum
*We verhitten de olie in de pan
                    
Norman zegt:
Sinaasappel origineel idee die ik probeer.