KookJij

Pomodori al Riso (tomaten met rijst gevuld)

Een heerlijk pomodori al riso (tomaten met rijst gevuld) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Elizabeth Minchilli, Rome
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pomodori al Riso (tomaten met rijst gevuld) te bereiden

Snijd de top van elke tomaat (aan de steelaanzet) en zet die opzij. Neem een aardappelboortje en haal het vruchtvlees en sap uit de tomaten en vang dit sap en vruchtvlees op in een kom. Doe dit voorzichtig zodat de schil van de tomaat heel blijft.
Zet de tomaten ondersteboven opzij in een vergiet.
Voeg de rauwe rijst bij het tomatenvruchtvlees en -sap. Voeg de olijfolie, zout en gesnipperde ui toe. Roer om dit goed te mengen en laat dit ongeveer een half uur staan. Proef even het sap of je voldoende zout hebt toegevoegd 
Strooi een beetje zout in elke tomaat en leg een basilicumblaadje op de bodem van elke tomaat. Lepel het rijstmengsel in de tomaten en plaats het tomatendekseltje er weer bovenop. Let erop dat je elke tomaat tot het uiterste hebt gevuld. (Het kan zijn dat je een beetje rijstmengsel overhoudt. In dat geval neem je nog een extra tomaat, hol je deze uit en vul je hem op dezelfde manier met het restant van het rijstmengsel.)
Plaatse de gevulde tomaten in een met olie ingesmeerde ovenschaal; neem een maat die zo groot is dat de tomaten dicht tegen elkaar staan.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes zodat je deze tussen de tomaten kunt steken om ze rechtop te houden. Sprenkel hier rijkelijk olijfolie over en een royale hoeveelheid zout (uiteraard naar smaak).
Bak de tomaten in een oven die op 180˚C is voorverwarmd gedurende ongeveer 40 minuten. Check vanaf halverwege regelmatig hoe de garing verloopt. De tomaten moeten niet openbarsten of overkoken.
Je zult een hoeveelheid vloeistof op de bodem van de ovenschaal zien. Bedruip de tomaten elke 10 minuten met  deze vloeistof.
Als het gerecht gaar is, neem het dan uit de oven en laat het minstens een half uur rusten. Pomodori al riso is een echt zomergerecht en kan het beste op kamertemperatuur worden geserveerd.
De heerlijke bouillon van olie en tomaat kun je bij het serveren over het gerecht scheppen.

Mijn kookverhaal (Peter Housmans)

Dit is een variant op een vaker bereid gerecht. Met meer smaak dan in het gebruikelijke recept. Verder heeft het recept als voordeel dat je niets van de ingrediënten weggooit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst