KookJij

Recept voor Piccata al limone met aardappeltaart en groene asperges

Een heerlijk taartje proberen waard.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snijd 14 plakken van het stuk kalfsvlees. Leg ieder stukje vlees tussen twee stukjes huishoudfolie en sla plat.
Bestrooi lichtjes met bloem en peper zout.
Doe de wijn in een pan en kook tot de helft in.
Voeg de gevogeltefond toe en kook weer in tot de helft.
Voeg citroensap naar smaak toe.
Voeg de gehakte kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
Kook de saus nog even door en voeg de gehakte peterselie vlak voor het uitserveren toe. Eventueel iets binden.
Bak het vlees vlak voor uitserveren.
Aardappeltaart: Gebruik een grote springvorm en bekleed die met ingevette aluminiumfolie zodat het vocht niet kan weglekken.
Snijd ringen van de uien en leg die een half uur in koud water. Daarna afgieten en droogdeppen.
Snijd dunne plakjes aardappel met de mandoline.
Smelt de boter met de fijn gesneden knoflook.
Leeg eerst een dunne laag aardappel in een springvorm , dan een laagje ui een beetje gesmolten boter, mozzarella, Parmezaanse kaas en zout en peper. Maak zo enkele lagen en sluit af met een laagje aardappels. Giet dan de melk erover.
Bak 1 uur in de oven op 175°C à 200°C. Eventueel afdekken als de bovenkant te bruin wordt.
Maak de groene asperges schoon en stoom ze 8 minuten in de Rational. Gebruik de gaatjesbak.
Presentatie:
Neem verwarmde borden.
Plaats het vlees op het bord en leg daar een appelkappertje op.
Leg een puntje aardappeltaart en 2 asperges op ieder bord.
napeer de saus op het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Monique, als je ze in muffins vormen klaarmaakt zou ik ze +/- 10 min garen.
Een optie voor de gaar tijd van de aardappelen eerst even voorkoken +/- 5 min vervolgens onderdompelen in koud water, eenmaal afgekoeld droogdeppen met keukenrol. Veel succes met het kokkerellen, groetjes Hilde KookJij
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
heb al veel recepten uitgeprobeerd met aardappel muffins maar ze lukken me nooit...dit recept lijkt me een van de betere gezien het vocht (melk en mozzarella) wat gebruikt word,ooit moet het me lukken!tips over de baktijd in de oven?
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
thanx!ga dit deze week uitproberen,lijkt me heerlijk!maar als ik het in muffinvormpjes zou maken (wat ik een heel leuk idee vind) hoelang moet het dan in de oven?heb dit vaker geprobeert en het is bij mij ofwel verbrand ofwel niet gaar...
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Monique, het recept is aangepast een typfoutje kan natuurlijk altijd gebeuren. Dus met de springvorm behaal je het beste resultaat. Hopelijk ben je verder geholpen. Groetjes Hilde Kookjij
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
beetje verwarrend?waar moet je een springvorm voor invetten terwijl je het daarna over muffinvormpjes hebt en vervolgens moet je een punt aardappeltaart op het bord serveren?deze vraag ivm met de baktijd van de taart/muffin?
lijkt me een heerlijk recept verder maar de baktijden zijn best verwarrend