KookJij

Pasta met grote garnalen in een heerlijke chiliroomsaus

Het lekkerst met spaghetti of linguine. De garnalen worden snel om en om gebakken. De saus bestaat uit witte wijn. room en pittig zoete chilisaus en lente-uitjes. Snel klaar en heel erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta met grote garnalen in een heerlijke chiliroomsaus te bereiden

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout. Laat de pasta goed uitlekken in een vergiet. Roer een eetlepel olijfolie door de linguine of de spaghetti.
  2. Verhit de olie in de pan en bak hierin de garnalen snel om en om tot ze een roze kleur krijgen. Maak de garnalen op smaak met peper en zout. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
  3. Bak in de overgebleven olie de lente-uitjes en knoflook plm. 2 minuten. Blus af met de wijn en laat de wijn inkoken tot er bijna niets meer over is. Voeg de room toe en breng dit aan de kook tot de room wat dikker wordt.
  4. Maak de saus op smaak met de chilisaus, peper, zout en paprikapoeder.
  5. Doe de garnalen in de saus en laat alles goed warm worden. Niet te lang want dan worden de garnalen taai.
  6. Serveer de saus over de pasta. Garneer de saus met wat gehakte peterselie (vergeten op de foto)





Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker en snel hoofdgerecht.
De garnalen zijn in een paar minuten gebakken. (Ik heb wok-garnalen gebruikt die zijn panklaar)
Met de saus kan niets mis gaan.
In plaats van linguine of spaghetti zijn penne ook lekker met deze saus.

Lekker met een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst