KookJij

Recept voor Omelet met Chinese roerbakgroenten

Een heerlijk omelet met chinese roerbakgroenten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 505 kCal energie
17 Gram eiwit
36 Gram vet
26 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Allerhande Zomerhits 2012 (+ eigen draai)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Klop de eieren met peper (en zout) los.
2. Verhit in 2 grote koekenpannen elk 2 el olie en verdeel het ei en bak dan in 2 x 3 minuten ofzo (halverwege keren) op middelhoog vuur de omeletten.
3. Hou deze warm (bord op pan met warm water, bord afgedekt met alufolie, oven)
4. Verhit in een wok 2 eetlepels olie en roerbak de groenten met het fijngesneden pepertje en de ketjap en versgemalen peper.
5. Verwarm ondertussen de tomato frito met de gembersiroop en sambal manis.
6. Halveer de omeletten en leg op de borden een halve omelet; verdeel de groenten erover en klap de omelet een beetje dubbel.
7. Serveer met de zoet-pittige tomatensaus.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

As usual heb ik even wat meer pit aangebracht: een pepertje bij de groenten en sambal bij de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Een variant op foe-yong-hai:D:p
geabruining

geabruining zegt:
Dat kan kloppen; in Allerhande en op de kaartjes staan veelal dezelfde recepten. Maar ja....lekker blijft het!!!:p
Marjolijn

Marjolijn zegt:
Ik heb laatst bij AH een receptenkaart met dit zelfde recept gehaald.