KookJij

Oedang Watiap (gebakken garnalen)

Dit gerecht is heerlijk bij de rijsttafel!
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oedang Watiap (gebakken garnalen) te bereiden

  1. Wanneer je verse garnalen koopt maak deze dan eerst schoon door over de rug in de lengte met een scherp mes een snee te maken en het darmkanaal verwijderen
  2. Garnalen zo diep mogelijk (door de lengte) insnijden. Let op dat je deze niet in twee helften doormidden snijdt.
  3. Doe in ieder garnaal een dun reepje rookspek
  4. Wentel de garnalen eerst door het paneermeel, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna nog een keer door het paneermeel.
  5. Doe de kokosolie in een wok en hierin de garnalen goudbruin bakken.
  6. Haal de garnalen eruit en fruit in de overgebleven olie de fijngesneden uit en knoflook tot deze lichtbruin van kleur zijn.
  7. Voeg 1 á 2 kopjes water toe en  breng het langzaam aan de kook.
  8. Voeg het bouillonblokje toe de tomatenpuree en de Chineese ketjap.
  9. (optioneel ) Voeg peper en zout naar smaak toe.
  10. Laat dit op laag vuur even "doorgaren".
  11. Doe de tomatensaus over de garnalen en serveer deze met warme rijst.

Mijn kookverhaal (Henk van Gent)

Wanneer ik verse garnalen gebruik, leg ik deze voor alle zekerheid een uur in koude volle melk.
Dit is om een eventueel giftige garnaal te neutraliseren. Voordat ik met de bereiding ga beginnen droog ik de garnalen met keukenpapier af.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dank voor je snelle reactie, Henk! :-)
Henk

Henk zegt:
Dank voor je reactie.
Het bakken van de garnalen doe ik net als bij de andere gerechten op gevoel.
Garnalen zijn gauw gaar dus die hoeven niet zo lang te bakken. Zodra je merkt dat ze goudbruin gekleurd raken dan zijn ze goed. ( een minuut of 3 )
Let er wel op dat de olie niet te heet wordt. Geef je de voorkeur aan een friteuse dan de temp op ca.180 graden en 2 minuten
Succes

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Lijkt me heerlijk, Henk! Hoe lang bak jij de garnalen ongeveer? Binnenkort zal ik deze zeker eens maken ;-) Ook lekker als onderdeel van een Tapas feestje!