Recept
« Terug naar recepten
					
						Limburgse ossenstaartsoep
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Limburgse ossenstaartsoep
Een heerlijk limburgse ossenstaartsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											15
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Festival der Limburgse gerechten
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Limburgse ossenstaartsoep te bereiden
Snij het stuk gerookt spek in blokjes en bak deze bruin in wat boter.
snij de ossenstaart in stukken
Voeg deze toe aan de gebakken spekblokjes.
(eventueel nog wat boter toevoegen).
Het vlees goed bruin bakken.
De uien ringen,wortelplakjes,preiringen
en stukjes knolselderij toevoegen en ook bruin bakken.
De bloem erover strooien en al roerende laten kleuren.
Voeg al roerend 1 liter water toe.
Takjes peterselie,selderij,tijm,lavas,
basilicum en laurierblad toevoegen.
Maak op smaak met peper en zout.
De soep enkele uren laten trekken.
Haal de ossenstaart uit de soep en pluk het vlees eraf.
Zeef de soep.
Een half flesje donker bier toevoegen plus in plakjes gesneden grotchampignons.
Laat de soep nog even doorkoken.
Voeg de stukjes ossenstaart toe.
Serveren met bieslook en ringetjes bosui.
									snij de ossenstaart in stukken
Voeg deze toe aan de gebakken spekblokjes.
(eventueel nog wat boter toevoegen).
Het vlees goed bruin bakken.
De uien ringen,wortelplakjes,preiringen
en stukjes knolselderij toevoegen en ook bruin bakken.
De bloem erover strooien en al roerende laten kleuren.
Voeg al roerend 1 liter water toe.
Takjes peterselie,selderij,tijm,lavas,
basilicum en laurierblad toevoegen.
Maak op smaak met peper en zout.
De soep enkele uren laten trekken.
Haal de ossenstaart uit de soep en pluk het vlees eraf.
Zeef de soep.
Een half flesje donker bier toevoegen plus in plakjes gesneden grotchampignons.
Laat de soep nog even doorkoken.
Voeg de stukjes ossenstaart toe.
Serveren met bieslook en ringetjes bosui.
 
                    




 
					 
									 
									
tulp1000 zegt: