KookJij

Hertenstoverij met verse cranberry's

Deze heerlijke stoofpot was een onderdeel van het hoofdgerecht tijdens ons kerstdiner 2014. Samen met een hertenbiefstukje en heleboel bijgerechten zoals; een stamppotje van pastinaak, rode kool met cranberry, paddenstoelen garnituur, stoofpeertje in zoete witte wijn en witlof met ham en kaas hebben we hier van zitten smullen. Natuurlijk hoeft het niet altijd zo uitgebreid en kun je ook een keuze maken uit de bijgerechten. En natuurlijk maak je deze stoofpot niet alleen met kerst maar gedurende het hele wildseizoen want het is jammer om alleen met kerst zo lekker te eten.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertenstoverij met verse cranberry's te bereiden

  1. Plet de jeneverbessen en doe dit samen met gember, kaneel, piment, peper en zout over het vlees. Laat de kruiden even inwerken.
  2. Snij de wortel, prei en uien fijn.
  3. Verwarm boter en olijfolie in een braadpan en bak hierin de spekreepjes, voeg het vlees toen en braad het rondom aan.
  4. Voeg daarna de wortel, prei en ui toe en laat dit geheel goed stoven.
  5. Voeg de tijm en laurier toe en giet de wijn en de fond (bouillon) erbij.
  6. Meng alles goed door elkaar en doe er dan de cranberry's bij.
  7. Doe de deksel op de pan en laat het op een klein pitje in ongeveer 2 ½ uur gaar sudderen.
  8. Controleer regelmatig of er nog voldoende vloeistof in de pan zit en voeg zonodig wijn of fond toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst