KookJij

Lasagna

Een heerlijk lasagna recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 0 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagna te bereiden

Voor de bolognesesaus:
De ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. In de kleine braadpan de tomatenpuree hard verwarmen [ blijf roeren, anders brandt ze aan ], tot deze niet meer zurig ruikt. Het ui/knoflook/oliemengsel toevoegen.
In de grote koekenpan weer wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken.
Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje. 1/2 uur à 3 kwartier op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.

Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden. Voor de bechamelsaus: Boter smelten [ niet bruin laten worden ]
Bloem erdoor roeren en verwarmen. Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met p/z

In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnavellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden mozzarella of 4 plakken kaas. Nu weer herhalen met een laag lasagnavellen, saus en kaas, vervolgens nog zo'n laag maar dan zonder kaas. Afdekken met aluminiumfolie en in de oven schiven, boven het midden. Na 30 min. de folie verwijderen en nog 15 min. in de oven laten. Als het "knettert"is het klaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst