KookJij

Kip Stroganoff

Een heerlijk kip stroganoff recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Martien, een receptenschrijver van Smulweb, ietsje aangepast
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip Stroganoff te bereiden

Verwarm de olie en bak hierin de kip rondom goudbruin, haal ze uit de pan en bak in het achtergebleven vocht de spekblokjes knapperig.
Voeg de ui, champignons, paprika, paprikapoeder en knoflook toe en laat dit eventjes meebakken; doe er dan de tomatenpuree bij en ontzuur die eventjes.
Blus af met de wodka (evt even flamberen, niet noodzakelijk), bouillon en room en laat dat tot een saus koken onder af en toe roeren.
Laat de kipblokjes 10 minuten meestoven in de saus en maak deze dan op smaak af met peper en zout en roer er de peterselie door.
Eet smakelijk!!

Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Dit recept gisteren gemaakt, samen gegeten met rijst en een frisse salade en dat was heel goed in de smaak gevallen.
Komt zeker nog een keer op tafel, dan misschien met pasta erbij...

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Beste Yvonne en Roger, fijn dat het in de smaak is gevallen en bedankt voor de smakelijke foto's die jullie er bijgezet hebben! Krijg er honger van ;-) En natuurlijk ook Anna bedankt !! Vriendelijke groetjes, Erwin
Roger

Roger zegt:
Zo zag hij bij mij uit, was lekker, voor herhaling vatbaar ;)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Leuk! Ik heb hem er bij geplaatst.
Yvonne Loch

Yvonne Loch zegt:
Hierbij een foto van het gerecht.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
De bouillon is toegevoegd bij de ingrediënten. Als je er een foto van maakt Yvonne, kan ik die (met Erwin's goedvinden) bij het recept plaatsen.
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Yvonne Loch

Yvonne Loch zegt:
Het is klaar voor vanavond, het ziet er mooi uit en smaakt heerlijk. Nu alleen nog twijfels tussen rijst of pasta voor erbij. Heel simpel te maken. Dit is zeker een blijvertje.
Alleen de boullion is niet terug te vinden in de ingrediëntenlijst. Gelukkig zag ik de hoeveelheid bij de opmerkingen staan.
Ik houd niet van groene paprika dus het is een rode geworden en bij gebrek aan kippenboullion is het groenteboullion geworden.
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Goeiemiddag Joop, dat zijn dan 2 vliegen in 1 klap he :-) Prima keuze de creme fraiche ipv kookroom, wordt ie nog wat zachter van. En hoe meer groente, hoe gezonder natuurlijk! Dank je wel voor je fijne reactie en geniet van de zon (ik duik er weer ff in ;-)) Vriendelijke groetjes, Erwin
Joop van der Sluijs

Joop van der Sluijs zegt:
Erwin, Ik heb het van de week gemaakt, en me er thuis populair mee gemaakt. Alleen heb ik creme fraiche gebruikt, en het hele bakje champignons er maar ingedaan, die ik trouwens wel apart gebakken heb. Het was heerlijk, bedankt!
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Goeiemiddag Corinna, wat geweldig om te lezen dat het zo goed gesmaakt heeft!
Dank je wel voor je enthousiaste reactie en geniet van het lente-zonnetje :-) Vriendelijke groetjes, Erwin
corrina

corrina zegt:
Ik heb het vandaag klaargemaakt! Het was Goddelijk!! Heb er goede sier mee gemaakt bij mijn gasten! Top!
corrina

corrina zegt:
Dank je wel! Laat weten of het gesmaakt heeft!!
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Hoi Jessica, nou echt noodzakelijk is het niet natuurlijk de Wodka, maar dan blijft gewoon het flamberen achterwege, niet erg hoor.
De bouillon is ca 1,5 tot 2 dl, gewoon van een blokje. Vriendelijke groetjes, Erwin
Erwin Delano

Erwin Delano zegt:
Hoi Corrina, dit houd niks meer of minder in dat je tomatenpuree even meebakt zodat de ergste zure smaak ervan af is (proef maar eens een beetje zonder te verwarmen, dat is echt niet lekker) en de lekkere smaak overblijft. Vriendelijke groetjes, Erwin en smakelijk morgen ;-)
corrina

corrina zegt:
Wil het recept morgen gaan maken, lijkt me erg lekker! Maar wat bedoel je met ontzuren van de tomatenpuree??
Ben niet zo'n kookwonder ;)
Jessica

Jessica zegt:
Hoi,
Ik ga het recept zeker een keer proberen maar er staat bij dat het sausje afgeblust moet worden met wodka, bouillon en kookroom.
Ik wil graag weten of de wodka noodzakelijk is en hoeveel bouillon erbij moet. Dit staat namelijk niet in het recept.