Recept
« Terug naar recepten
					
						Ketankoek
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Ketankoek
Een heerlijk ketankoek recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									marjolijn lohr
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									6-8 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									buurvrouw haar oma
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Ketankoek te bereiden
 Oven voorverwarmen op 175 graden Celcius. Bakvorm  invetten of bakpapier op de bodem plakken met wat boter. Alle droge ingredienten met elkaar vermengen. Eieren klutsen en er goed doorheen roeren. Tenslotte het water en citroensap er bij doen en weer goed roeren. Giet dit deegje (het lijkt meer op beslag, maar het komt echt goed) in de vorm en bak in de oven voor ongeveer drie kwartier tot een uur, totdat de bovenkant mooi licht goudbruin is en een breinaald of tandenstoker er schoon uit komt nadat je hem er in hebt gestoken. Je kan dit warm en koud eten..
Ter afwisseling zou je de 'taart' kunnen 'versieren' met walnoot.
										Ter afwisseling zou je de 'taart' kunnen 'versieren' met walnoot.
Mijn kookverhaal (marjolijn lohr)
Bij mijn buurvrouw gegeten, smaakte erg lekker. Nou proberen zelf te maken ;)
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
een bekend recept!Ben het BIJNA vergeten.Goed dat ik het nú weer lees!! Ga het meteem proberen.
(ben je familie van Harry?) Vr groet:D
marjolijn_lohr zegt:
                    
marjolijn_lohr zegt: