KookJij

Kalfstong met kappertjessaus

Nostalgisch recept uit grootmoeders keuken
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: recept van mijn oma
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfstong met kappertjessaus te bereiden

  1. Leg de tongen voor gebruik een paar uur in koud water
  2. Boen de tongen goed af met zout en spoel ze af onder de kraan.
  3. Breng de groenten en kruiden in 2 liter water aan de kook.
  4. Doe nu de tongen erbij en laat deze 1½ á 2 uur koken op een laag vuur totdat ze gaar zijn.
  5. Controleer de gaarheid door te proberen of het vel los laat en het puntje zacht is.
  6. Schep de tongen uit de pan en ontdoe ze direkt van de vel.
  7. Leg de tongen zonder vel terug in het kookvocht om ze warm te houden.
  8. Maak de kappertjessaus als volgt. Smelt 50 gram boter.
  9. Roer 25 gram bloem er door en met kleine schuetjes 3 kopjes gezeefde kookvocht tot de saus gebonden is.
  10. Neem de pan van het vuur en roer het ei de citroensap en de kappertjes erdoor.
  11. Maak wat aardappelpuree en jonge worteltjes.
  12. Snij de ton in plakjes van +/- ½cm dik, leg ze midden op het bord met onder een toefje aardappelpuree en boven wat worteltjes over. Overgiet de tong rijkelijk met de kappertjesaus en dien het op.

Mijn kookverhaal (Cor Lenior)

Ik heb dit gegeten bij mijn grootmoeder toe ik klein was en vond het zeer lekker. Ook kan je de tong heel dun snijden en als broodbeleg gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst