Recept
« Terug naar recepten
					
						Lente salade met mosselen en grijs garnalen
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Lente salade met mosselen en grijs garnalen
Een heerlijk lente salade met mosselen en grijs garnalen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke & Elmo
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Lente salade met mosselen en grijs garnalen te bereiden
Mosselen grondig wassen, een vijf min. opkoken met groenten en kruiden die je in huis hebt.
Laat afkoelen en verwijder de mossel uit de schelp, hou enkele schelpen aan de kant voor afgarnering.
Wentel de mosselen in bloem en kruid met peper en currypoeder, bak deze kort aan in boter.
Tomaat in schijven snijden.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Venkel in fijne reepjes snijden.
Wortel in fijne reepjes snijden.
IJsberg in fijne stukken snijden.
Verdeel de groenten op bord serveer de mosselen en grijs garnalen erover.
Voor de saus: Mayonaise, mierikswortel, kruiden, peterselie en porto goed mengen.
Serveer deze saus bij de salade.
										Laat afkoelen en verwijder de mossel uit de schelp, hou enkele schelpen aan de kant voor afgarnering.
Wentel de mosselen in bloem en kruid met peper en currypoeder, bak deze kort aan in boter.
Tomaat in schijven snijden.
Ajuin in fijne ringen snijden.
Venkel in fijne reepjes snijden.
Wortel in fijne reepjes snijden.
IJsberg in fijne stukken snijden.
Verdeel de groenten op bord serveer de mosselen en grijs garnalen erover.
Voor de saus: Mayonaise, mierikswortel, kruiden, peterselie en porto goed mengen.
Serveer deze saus bij de salade.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									
                    
Anna Koudys zegt: