KookJij

Kaisersmarren

Een heerlijk kaisersmarren recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
  2. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Oostenrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaisersmarren te bereiden

Wel de rozijnen een half uur in de rum.Splits de eieren.Klop de eidooiers dik en schuimig met de suiker,vaniilesuiker en het snufje zout.Het mengsel moet traag van de garde af lopen.Voeg hierna om en om een beetje bloem en een scheutje melk toe.Klop goed door tot een glad beslag is ontstaan.Roer de rozijnen met rum erdoor heen.Sla de eiwitten stijf en spatel het schuim voorzichtig door het beslag.Verhit 1 eetlepel boter in een koekepan en voeg een kwart van het beslag toe.Bak de koek op een laag vuur tot de onderkant goudbruin is.Til de koek op,doe nog een beetje boter in de pan en bak de andere kant goudbruin.Leg de koek daarna apart en bak er nog drie met de rest van het beslag.Breek de dikke pannekoeken met een vork in onregelmatige stukken en bak die,onder voortdurend omscheppen ,nog 5 min.Verdeel de kaisersmarren over 4 borden en bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

oma de kok

oma de kok zegt:
Heb ze met kerst nog in Wenen gegeten. Heerlijk dat ik ze nu voor mijn kleinkids kan maken. Want ze zijn heerlijk.
nathalie

nathalie zegt:
hallo,
Ik moet op school multicultureel koken en ik ga kaiserschmarrn koken nu nog hopen dat het lukt en dat het lekker is!! :p
kitty2

kitty2 zegt:
Oooh heerlijk .Hier heb ik naar gezocht . Mijn dochter is er helemaal weg van, ik had alleen kant en klare pakjes uit duitsland ,maar dit is veel lekkerder :p
jeweetwel

jeweetwel zegt:
Ooh, ik heb het met oud en nieuw gegeten, en ik was al heel lang op zoek naar het recept! Eindelijk heb ik het gevonden! Echt een heerlijk iets, vooral op verjaardagen en dan met poedersuiker! Groetjesss, jeweetwel
;)
Renée

Renée zegt:
Dit recept is echt zoo heerlijk, zoizo met poedersuiker.
Mé.

Mé. zegt:
Appelmoes is er ook lekker bij :p
Bart

Bart zegt:
Dit is een van de betere recepten op internet. Deze heeft de juiste combinatie van ingredienten.
famke

famke zegt:
Het is ook heel lekker zonder rozijnen en rum en met poedersuiker en appelmoes;)
ikkee

ikkee zegt:
ik vind het heel lekker :p
ygu

ygu zegt:
lekker!;):p:D
wim de haan

wim de haan zegt:
Als je het niet goed schrijft, is het niet ook niet lekker!! KAISERSCHMARRN is het, niet smarrn.
Astrid

Astrid zegt:
HEERLIJK waren ze in Oostenrijk, ik ga ze maken voor mijn verjaardag! een kaisersmarren party!:)
Jiska

Jiska zegt:
Ga het zeker maken, heb het in een hut in Oostenrijk gegeten en het is HEEEERLIJK!
Iris de Jong

Iris de Jong zegt:
owh dit vond ik in oostenrijk zo onwijs lekker! daar ga ik denk ik binnenkort eens een portie van maken :)
debster1977

debster1977 zegt:
Heb het gemaakt en het was echt super lekker:D Zeker voor herhaling vatbaar!