KookJij

Hapje rundstartaar met oesters

Een avontuurlijk hapje, dat rundvlees van topkwaliteit combineert met verse oesters: zacht en zilt bijeen. Lekker met een fijne salade van knolselder en wat pittige waterkers.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hapje rundstartaar met oesters te bereiden

  1. Snijd het vlees in dunne lapjes, met een vlijmscherp mes, dan in fijne reepjes en ten slotte in fijne stukjes.

    Blijf snijden en hakken tot het heel fijn versneden is.

    Open de oesters, of laat ze op voorhand door de visboer openen, als je het niet gewend bent.

    Giet het oestervocht door een zeefje, en meng een beetje onder het vlees.

    Snijd de oesters in 3 à 4 stukken. Voeg ze toe en meng. Druppel er olijfolie over en kruid met peper van de molen. Proef of zout nodig is.

    Spoel de snijplank waarop je het vlees en de oesters hebt versneden schoon.

    Schil het stukje knolselder en snijd met een scherp mes of de mandoline in heel dunne staafjes of sliertjes. Druppel er een beetje azijn over, schep er de mayonaise en de mierikswortelpasta bij en kruid met wat zout en peper.

    Hak de walnoot in stukjes en meng ze onder de knolselder.

    Plaats de avond zelf een dresseerring in een breed kommetje op een klein bordje en schep er een portie tartaar in. Druk voorzichtig aan.

    Werk af met een toefje knolselder en een blaadje waterkers.

    Druppel er eventueel nog een drupje olijfolie over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst