KookJij

Gestoofde bleekselderij met kip

Een heerlijk gestoofde bleekselderij met kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: kookmap
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gestoofde bleekselderij met kip te bereiden

Snijd de groene bladeren en de onderkant v.d. stronk af.
Snijd de stukken in lengtes van 6 cm en daarna in dunnere repen van 1½ cm.
Kook de selderij 20 -30 min zo goed als gaar met wat zout.
(de stukken moeten er half onder staan, maar het moet knapperig blijven)

Bak de kipfilet in de olie tot het wat bruin begint te worden
en voeg dan toe de pindakaas, ketjap + mosterd met 6 eet-
lepels water.
Deksel op de pan, vuur laag en laten garen.
Selderij op vergiet uit lekken, toevoegen, goed laten doorwarmen.
Doe er paprika-(cayenne)poeder en suiker toe en proef;
misschien nog wat zout ???

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

VARIATIE:

Laat je de kip uit dit gerecht weg, kun je er ook taugé aan toevoegen en serveer je een saté van kip erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst