KookJij

Gesauteerd gevogelte met citroen

Een heerlijk gesauteerd gevogelte met citroen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Canderel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gesauteerd gevogelte met citroen te bereiden

Laat de doperwtjes en de minimaïs apart koken in gezouten water gedurende ongeveer 5 minuten (de kooktijd kan heel verschillend zijn, het is dus beter dat u tijdens het koken eens proeft).
Laat de groenten uitlekken en koel ze onmiddellijk af in koud water. Bewaar.
Trek 2 schilletjes van een citroen met een dunschiller, hak ze vervolgens fijn.
Laat de knoflook, de gehakte citroenschilletjes en de in plakjes gesneden kip (of kalkoen) 5 minuten aanbraden in de olie.
Voeg er het sap van de 2 citroenen aan toe, laat inkoken. Roer er de 15cl gevogeltebouillon en de koriander door en laat opnieuw inkoken gedurende ongeveer 3 minuten.
Voeg er na het koken de groenten en de 2 soeplepels Canderel aan toe. Roer het geheel goed. Serveer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst