Recept
« Terug naar recepten
Garnaalsalade met verse ananas
PT20M
Garnaalsalade met verse ananas
Een heerlijk garnaalsalade met verse ananas recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Garnaalsalade met verse ananas te bereiden
Snij de paprika in blokjes. Gaar ze 3 min. in kokend water in een kleine steelpan. Giet af, laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.
Giet het limoensap in een slakom. Meng er de geschilde en in blokjes gesneden avocado onder.
Verwijder de harde kern van de ananas, schil en snij in stukjes. Snij de komkommer overlangs in 4, verwijder de zaadjes en snij in stukjes. Snipper de rode ui fijn, hak het pepertje en de koriander fijn.
Doe alles in de slakom. Voeg 4 eetlepels sinaasappelsap toe, olijfolie, peper en zout. Meng voorzichtig, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Dien koel op als voorgerecht met knapperig brood. Ook ideaal voor een buffet, geserveerd in een grote schotel.
Versier elk schaaltje met een tijgergarnaal.
Giet het limoensap in een slakom. Meng er de geschilde en in blokjes gesneden avocado onder.
Verwijder de harde kern van de ananas, schil en snij in stukjes. Snij de komkommer overlangs in 4, verwijder de zaadjes en snij in stukjes. Snipper de rode ui fijn, hak het pepertje en de koriander fijn.
Doe alles in de slakom. Voeg 4 eetlepels sinaasappelsap toe, olijfolie, peper en zout. Meng voorzichtig, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
Dien koel op als voorgerecht met knapperig brood. Ook ideaal voor een buffet, geserveerd in een grote schotel.
Versier elk schaaltje met een tijgergarnaal.