Op onze zeiltochten kwamen we dikwijls in Fécamp.
Daar werd dit heerlijke visgerecht geserveerd in restaurant "le Progress". Een typisch Frans vissers restaurant. Een bijzonder leuke sfeer. Op de heen- en terugreis gingen we daar eten.
Recept
« Terug naar recepten
Franse visschotel
PT20M
Franse visschotel
Een heerlijk franse visschotel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Renate van den Elshout-Hogeweg
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Le Progress
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Franse visschotel te bereiden
Kook de worteltjes en aardappels apart in een steelpannetje beetgaat.
Verdeel het kabeljauwhaasje in 2- en, kruiden met zout, peper en klein beetje dille, bovenop!
Doe olie en boter in de koekenpan en wacht tot het niet meer spettert, doe de vis in de pan en bak op middelmatig vuur (zonder deksel) gedurende een minuut of 4. Dan de deksel op de pan en het vuur iets temperen. Nog een minuut of 2. De vis niet keren, gewoon op één kant bakken, dan krijg je een krokant korstje. Aan de kleur kun je zien dat de vis gaar is.
Ik doe het een beetje op mijn gevoel. Gewoon uitproberen!
Intussen zijn de worteltjes en aardappels gaar.
Afgieten en het kookvocht van de worteltjes bewaren voor de saus.
Op een mooi voorverwarmd bord wat ijsbergsla leggen en daarop de vis, wortels en aardappel apart , ondertussen de saus maken in de koekenpan, crème fraîche, mosterd, wortelnat en nog een klein beetje dille toevoegen en roeren tot het kookt.
De saus naast de vis gieten.
Een glas koude droge witte wijn erbij en het is weer smullen!
Verdeel het kabeljauwhaasje in 2- en, kruiden met zout, peper en klein beetje dille, bovenop!
Doe olie en boter in de koekenpan en wacht tot het niet meer spettert, doe de vis in de pan en bak op middelmatig vuur (zonder deksel) gedurende een minuut of 4. Dan de deksel op de pan en het vuur iets temperen. Nog een minuut of 2. De vis niet keren, gewoon op één kant bakken, dan krijg je een krokant korstje. Aan de kleur kun je zien dat de vis gaar is.
Ik doe het een beetje op mijn gevoel. Gewoon uitproberen!
Intussen zijn de worteltjes en aardappels gaar.
Afgieten en het kookvocht van de worteltjes bewaren voor de saus.
Op een mooi voorverwarmd bord wat ijsbergsla leggen en daarop de vis, wortels en aardappel apart , ondertussen de saus maken in de koekenpan, crème fraîche, mosterd, wortelnat en nog een klein beetje dille toevoegen en roeren tot het kookt.
De saus naast de vis gieten.
Een glas koude droge witte wijn erbij en het is weer smullen!
Mijn kookverhaal (Renate van den Elshout-Hogeweg)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
boomer zegt:
--
Reactie van: Jacques F.G.M. Joosten @ 09 Apr 10 11:41
Vis is heel snel gaar. Ik prik dan met de punt van een aardappelschilmesje in de vis. Gaat dat heel gemakkelijk, is de vis gaar. Iets te veel en de handel valt nml uit elkaar.
--
Groetjes Tineke
renatehogeweg zegt:
boomer zegt:
boomer zegt:
renatehogeweg zegt:
Groet van Renate