KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Filets van zeebarbeel met sinaasappelsaus

Een heerlijk filets van zeebarbeel met sinaasappelsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding


Het sap uit één sinaasappel persen en vermengen met de olijfolie. De venkelzaadjes malen en fijnstampen.
De zeebarbeelfilets overgieten met de helft van dat mengsel en 15 minuten laten marineren op een koele plek. De rest van het mengsel apart houden.
De visfilets uit de marinade halen en droogdeppen. Ze in een ovenschaal leggen en bestrooien met peper, zout en de gemalen of fijngestampte venkelzaadjes. De oven voorverwarmen op 200 °C en de vis hierin 12 minuten laten garen.
Ondertussen met een zeer scherp mesje zorgvuldig de schil van de tweede sinaasappel verwijderen (zowel de oranje buitenkant als het wit van de schil). Alle partjes met dezelfde zorgvuldigheid van de vliesjes lossnijden. De prei schoonmaken en in uiterst fijne ringetjes snijden. De preiringetjes vermengen met de partjes sinaasappel, peper en zout en de helft van het opzijgehouden mengsel van sinaasappelsap en de olijfolie.
Deze salade verdelen over vier borden en telkens twee gare visfilets erop schikken. Alles besprenkelen met de rest van het sinaasappel-olijfoliemengsel. Eventueel garneren met de halve olijven en de fijngehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst