KookJij

Dun appeltaartje met caramelijs

Een heerlijk dun appeltaartje met caramelijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dun appeltaartje met caramelijs te bereiden

Week de rozijnen een kwartiertje in de warme thee. Laat ze uitlekken en hou apart.
Snij vier cirkels uit het deeg met behulp van een soepkommetje.
Bedek een bakplaat met bakpapier, leg de cirkels erop. Doorprik de bodems met een vork.
Meng de boter met de helft van de suiker en een snuifje kaneel.
Besmeer de cirkels met de bereide boter. Zet ze in de koelkast.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in fijne schijfjes.
Leg de appelschijfjes in een waaiertje op het deeg. Bestrooi ze met de rest van de suiker en de kaneel.
Bak ze gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
Schik de appeltaartjes op borden. Bestrooi ze met rozijnen en serveer ze met een bolletje ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Harry dat heet dan dubbel genieten;-)
Groetjes vanuit La Londe les Maures.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Hey Erwin, nee in de drukte vergeten een foto te maken.
Misschien dat we ze morgen nog gaan maken, dan maak ik zeker een foto.
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Hallo Harry fijn om te horen dat het gesmaakt heeft. Ook toevallig geen fotootje van je gerecht om hier toe te voegen? Groetjes , Erwin ;-)
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Oh zo simpel, maar Oh zo lekker! Wij hebben geen rondjes uit het bladerdeeg gesneden, maar hebben gewoon de plakjes gelaten zoals ze waren. In plaats van caramel-ijs hebben wij vanille-ijs gebruikt met caramel saus. Niet iedereen lust hier caramel-ijs. Ook hebben wij er nog gesmolten witte chocolade bij gedaan. Iedereen heeft genoten!
Harry Lohr

Harry Lohr zegt:
Toetje voor met kerst!
derbyke

derbyke zegt:
Was eerlijk gezegd goed geslaagd, een van dees posten:);):p
Anna

Anna zegt:
Jou kennende, zal dat weer een heerlijk taartje worden! :D;):p
derbyke

derbyke zegt:
Deze ga ik vandaag proberen, maar op mijn manier met limoncello enz. Ik hou wel van een uitdaging :);):p
Riet Groeneveld

Riet Groeneveld zegt:
Hi Erwin, ik denk dat ik de rozijnen niet in de thee maar in de rum ga weken,dat lijkt mij heel lekker:p
Anna

Anna zegt:
:p:p:p:p
fijnproever

fijnproever zegt:
Anna, beter niet te fel naar logo kijken;)
fijnproever

fijnproever zegt:
Ja Riet Groeneveld, wij Belgen zijn ook Bourgondiërs;)
Dus kan je bij ons zeker terecht. Groetjes, Erwin.;):D:D
Anna

Anna zegt:
Dat klopt, Riet. Kijk maar eens goed naar ons logo;)
Groetjes,
Anna.
KookJij.
Riet Groeneveld

Riet Groeneveld zegt:
Lijkt me heerlijk, ga ik zeker een keertje proberen.
Wat mij opvalt, dat er zoveel recepten uit Belgie op de site staan..
Voor mij geen probleem hoor... groeten tot de volgende keer:)