KookJij

Dessert: gevulde chocolade eieren

Chocolade eieren gevuld met plattekaas
Recept van:
Bereidingstijd: 840 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: gevulde chocolade eieren te bereiden

  1. Mango schillen en in blokjes snijden ( houd een beetje aan de kant voor afgarnering ) Stoof de mangoblokjes samen met de honing en 200 ml amaretto, even de mixer erin tot je gladde coulis bekomt. Voeg 2 geweekte gelatineblaadjes toe aan de warme coulis. Vul de schoteltjes met de mangocoulis en laat een beetje afkoelen vervolgens de chocolade eieren in het midden van het schoteltje plaatsen. Platte kaas mengen met de suiker, klop klop bereiden zoals op de verpakking staat vermeld deze onder de platte kaas mengen 100 ml amaretto opwarmen en de geweekte 6 gelatineblaadjes erin oplossen. Laat afkoelen op kamertemperatuur en spatel deze voorzichtig onder de platte kaas. Vul de eieren met de vuling laat +/- 12 uur opstijven in koelkast. Voor het serveren afgarneren met de kuikentjes, eikes, munt en blokes mango. Je gaat een deel plattekaas mengeling over hebben serveer deze in glaasjes die kan je versieren naar keuze voor de volgende dagen. 

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten. Deze plattekaas mengeling kan je 3 tot 4 dagen bewaren in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dat geloof ik graag ;-) Bijna zonde om op te eten ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je wel Anna, een paas-nagerechtje dat bij iedereen in de smaak viel ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wow!! Wat een schitterend gerecht, zeg! Een dikke tien madam!! :-)