Recept
« Terug naar recepten
					
						Dagschotel: varkenshaasje met een Aziatisch tintje
						PT20M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Dagschotel: varkenshaasje met een Aziatisch tintje
Taugé Nederlands-Nederlands (Phaseolus aureus), sojascheuten Belgisch-Nederlands of tjapar Surinaams-Nederlands is de ontkiemde mungboon, of katjang idjo: groene boon. Het wordt vaak gebruikt in de Aziatische keuken, onder andere in loempia's. Taugé is rijk aan vitamine B, waaronder de vitamine B17, vitamine C en ijzer.
            
            
					
									Recept van:
									Hilde Dumont
								
																
									Bereidingstijd:
									 20 min
								
								
									Personen:
									2 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Belgie
								
																								
									Keuken:
									Belgische
								
																								
									Bron:
									Derbyke, Elmo & Blondy
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Dagschotel: varkenshaasje met een Aziatisch tintje te bereiden
- Wortelen in fijne reepjes snijden. Ajuin in twee snijden en in reepjes snijden. Rucola grof snijden. Varkenshaasje in schijven snijden. Rijst beetgaar koken.
 - Verhit een wokpan en voeg olijfolie toe, wortelen en ajuin even opwokken deze kruiden. Voeg varkenshaasje toe deze even mee opwokken. Vervolgens de sojascheuten, rijst en rucola toevoegen, enkele min opwokken.
 - Saus: breng water aan de kook voeg het kwartje bouillon toe en currypoeder, laat even inkoken en bind de saus.
 - Serveer deze dagschotel zeer warm.
 
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
									
                    
Hilde Dumont zegt: