KookJij

Chocoladeflensjes met mascarpone

Een heerlijk chocoladeflensjes met mascarpone recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Nagerecht
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: www.le-grenouille.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocoladeflensjes met mascarpone te bereiden

Voor de flensjes:
10 gr boter
75 ml melk
4 eieren
2 theelepels Grand Marnier
140 gr bloem
60 gr Hollandse cacao
25 gr suiker
1 theelepel zout

Voor de vulling:
2 theelepels Tia Maria
4 gecarameliseerde gedroogde vijgen
200 gr mascarpone

Bereiding:
Smelt de boter in een steelpan tot deze lichtbruin is. Laat het een klein beetje afkoelen. Vermeng de boter, melk, eieren en liqueur in een schaal en vermeng de droge ingredienten in een andere schaal. Klop de droge ingredienten door het botermengsel om een beslag te maken. Laat dit beslag een uur staan alvorens het te gebruiken.
Verhit een flensjespan en veeg de bodem af met een stukje beboterd papier. Haal de pan van het vuur. Doe wat beslag in de pan en verdeel over de bodem van de pan met een draaiende beweging, zodat je lekkere dunne flensjes krijgt. Zet de pan weer terug op het vuur. Na een minuut kun je de dunne buitenste rand van het flensje losmaken van de bodem met een fijne spatel en het flensje omdraaien. Om de vulling te maken, vermeng de liqueur en fijngesneden vijgen met de mascarpone. Klop het niet te veel of te hard of het mengsel gaat schiften. Lepel wat vulling in het midden van elk flensje. Vouw de uiteinden wat in, alvorens de flensjes op te rollen. Laat de flensjes lichtelijk koud worden.

Strooi er wat poedersuiker overheen voor het opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst