KookJij

Chocolade-Mango Trifle met Fortune Crumble

Een heerlijk chocolade-mango trifle met fortune crumble recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: www.meiasia.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Chocolade-Mango Trifle met Fortune Crumble te bereiden

1/ Stamp de kardemom fijn in een vijzel, of plet ze met de bolle kant van een lepel om de geur vrij te laten komen.

2/ Schep de kardemom over in een kleine kom en voeg de slagroom toe. Roer kort om en zet in de ijskast.

3/ Pers de sinaasappel uit, gooi het vruchtvlees weg.

4/ Schil de mango en snijd het in blokjes.

5/ Breng de mangostukjes met het sinaasappelsap en 1 el suiker langzaam in een steelpannetje aan de kook. Laat het fruit afkoelen in de ijskast.

6/ Snijd intussen de chocoladecake in blokjes.

7/ Haal de slagroom uit de koelkast. De kardemomsmaak is inmiddels in de room getrokken.
Zeef de slagroom en gooi de achterblijvende kardemom weg.

8/ Klop de slagroom met 1 el suiker.

9/ Verkruimel de gelukskoekjes (zonder papiertje) met de hand, of voorzichtig in de vijzel.

10/ Neem 4 lage glazen en schep hierin om en om,
- het mangomengsel
- een laagje cakeblokjes
- fortune cookie kruimels
- de kardemomslagroom (licht aandrukken)
- het mangomengsel.

Mijn kookverhaal (Simone Rutten)

De Thaise gelukskoekjes zijn van MeiAsia. Zo schattig! Vaak krijg je ze in restaurants, nu kun je je vrienden of familie ook verrassen met zo'n leuk voorspellingsbriefje. Ze zijn in ieder geval verkrijgbaar op de website van meiasia.nl.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst