KookJij

Cevapcici (hongaarse gehaktrolletjes)

Een heerlijk cevapcici (hongaarse gehaktrolletjes) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Joegoslavie
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Cevapcici (hongaarse gehaktrolletjes) te bereiden

Pel de ui,snipper hem fijn en meng het door het gehakt.Pers de 3 tenen knoflook er boven uit.Meng alle ingredenten goed door elkaar en rol van het gehaktmengsel kleine "worstjes"van.Zet ze even in de koelkast om mooi stevig te worden en rooster ze onder de grill (op een stuk aluminiumfolie) bruin en gaar in 8 a 10 min.Steekze evt.eerst aan een sate-pen,dat is makkelijker met het draaien.Serveer de vleesrolletjes met wat dunne uieringen en zigeunersaus uit een potje.Een simpele salade smaakt er lekker bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mira Slot

Mira Slot zegt:
Het is Bosnische steetfood en je eet het (eigenlijk 'ze', want cevapcici betekent letterljjk kebabjes, dus verkleind meervoud) in een wit specifiek broodje dat ook kort op de gril is geweest. Het wordt traditioneel geserveerd met rauwe uien en als je wil ook kajmak (=room).
In Kroatie en Servie serveren ze er ook Ajvar bij. Dit is paprikasaus en hoort niet niet.
In restaurants kun je het bestellen samen met patat. Niet doen! Alleen bestellen en eten in een cevapdjinica (=cecapcicibakkerij of -eethuis).
Een haring eet je ook aan de kar en niet in een restaurant.
Mira Slot

Mira Slot zegt:
Het is Bosnische steetfood en je eet het (eigenlijk 'ze', want cevapcici betekent letterljjk kebabjes, dus verkleind meervoud) in een wit specifiek broodje dat ook kort op de gril is geweest. Het wordt traditioneel geserveerd met rauwe uien en als je wil ook kajmak (=room).
In Kroatie en Servie serveren ze er ook Ajvar bij. Dit is paprikasaus en hoort niet niet.
In restaurants kun je het bestellen samen met patat. Niet doen! Alleen bestellen en eten in een cevapdjinica (=cecapcicibakkerij of -eethuis).
Een haring eet je ook aan de kar en niet in een restaurant.
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Wat een gezeur over de afkomst! Ik heb deze gemaakt en ze zijn heerlijk!! Lekker Marokkaanse gebakken rijst erbij en smullen maar.
I.k

I.k zegt:
Het klopt niet helemaal wat je zegt. Cevapcici zijn Bosnisch, het is een traditioneel Bosnisch gerecht. Het wordt uiteraard in diverse Slavische landen geserveerd, maar het is lachwekkend om te stellen dat Cevapcici Hongaars is! In Bosnië kennen wij ook de Hongaarse Goulash, maar die blijft ook gewoon Hongaars. Bovendien kent men in Hongarije GEEN Cevapcici (een vriendin van me is Hongaarse en die heeft er nooit van gehoord). Erg vreemd dat je de tekst nog steeds niet hebt veranderd, want ik zie hieronder meerdere "klachten". Ik zou het zeer op prijs stellen als de tekst wordt veranderd.
a pecinovic

a pecinovic zegt:
Cevapcici zijn Echt uit Bosnie maar je kan ook zeggen uit ex-Joegoslavie want die zijn in al die ex-Yu landen gewild.
Maar je kan echt nooit zeggen dat ze uit Hongarije komen. Fout.. :)
patje

patje zegt:
Cevapcici is een gerecht uit Kroatie niet uit Hongarije.
thea

thea zegt:
Dit recept is niet zo als het echt word gemaakt dat kan ik je verzekeren als je het echt wil dan koop je een zakje fant dan heb je het haast.
Nico van der Ende

Nico van der Ende zegt:
ik mis er een gebakken ei overheen zoals ze 40 jaar geleden al geserveerd werden door heel Joegoslavie nog lekkerder.
Gerard

Gerard zegt:
Dat is het, maar dat is geen reden om er een verkeerde afkomst op te plakken. Ik bedoel: zoals overal in de wereld smaakt dit gerecht het best met een glaasje plaatselijke wijn, dus Bosnische, Servische etc. Geen Hongaarse die is meestal te stevig voor dit gercht. Maar inderdaad: het is lekker Overigens vid ik goe klaargemaakte boerenkool met wordt ook heerlij, maar ik zou toch wel raar staan te kijken als het in een receotenboek vermeld stond als een typisch Engels o.i.d. gerecht... Het enige land buiten Nederland waar boerenkool regelmatig op het menu staat is..... Ethiopië!
piet balkan

piet balkan zegt:
hee mensen ,als het maar lekker is toch???:p
Gerard

Gerard zegt:
Beste AnnikaT,
Hongarije IS geen Slavisch land...... (kijk maar op wikipedia). En de naam wijst duidelijk op een Slavische afkomst. Dat ze er in Duitsland dol op zijn doet daar weinig aan af.... Ook de kruiderij is typisch Slavisch..... Gerard
AnnikaT

AnnikaT zegt:
De cevapcici hebben hun oorsprong in de SLAVISCHE landen, dus niet alleen in Bosnie, Hongarije, Slovenie, ga zo maar door. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de Zuid- slavische volkeren en de Oost- slavische. Zie ook Wikipedia! Ieder land kent zijn eigen variatie, er worden op Internet zelfs Oostenrijk en Duitsland genoemd als oorsprong.
Bosnier

Bosnier zegt:
Moet ik nou echt boos worden:p Cevapcici Hongaars:?Laat me niet lachen.Cevapcici zullen altijd Bosnisch blijven.
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Nee, er is niets Hongaars aan!
Kroatischmeisje

Kroatischmeisje zegt:
Het is niet hongaars :(